GİRİŞ SAYFASI

DERS NOTLARI
SIKÇA SORULAN SORULAR
Hakkımızda

SAGEM, Pamukkale Üniversitesi’ne gönül vermiş akademisyenlerin çabaları ile kurulmuştur. “Stratejik Araştırma Uygulama ve Entegrasyon Merkezi” adının irdelenmesi kurumumuzun yapısının anlaşılmasını daha iyi sağlayabilecektir.

Strateji kelimesine hem eski Yunanca’da hem de Latince’de rastlanmaktadır. Eski Yunanca’da Staratos Ordu, Ago yönetmek yön vermek anlamında kullanılırken; Latince’de Stratum yol, çizgi anlamına gelmektedir. Günümüzde strateji; eylem ve düşünce birliği sağlayarak paydaşların uzlaşısı ile ortak amaca ulaşmak üzere girilen süreç olarak tanımlanabilir. Bizim stratejimiz 25.000 Pamukkale’li öğrencimiz, akademisyenlerimiz ve diğer çalışanlarımızla Pamukkale Üniversitesi’ni daha iyi noktalara taşıyabilmek için üstümüze düşeni yapmaktır. Bu kapsamda Pamukkale Üniversitesi’nin bilim yaratma kapasitesinin ve öğrencilerimizin bilgi donanımlarının güçlendirilmesi önceliğimizi oluşturmaktadır.

Bu öncelik, akademik araştırma yapmayı ve yapılan araştırmaları geliştirerek kamuoyu ile paylaşmayı beraberinde getirmektedir. Ancak küresel dünyada bilgi paylaşıldıkça çoğalmakta, gelişmekte ve insanlığa hizmet edebilmektedir.

Entegrasyon” birleştirme, bütünleştirme, yeniden düzenleme, derinlemesine ve tümüyle bir araya getirme anlamlarında kullanılmaktadır. Bilgi düzleminde entegrasyon sağlamayı hedefleyen SAGEM, Türkiye’de ve dünyada üretilen bilginin başta Pamukkale’liler olmak üzere kamuoyuna yansız, doğrudan ve hızlı şekilde aktarılmasını amaçlamaktadır.

e-mail: sagem@pau.edu.tr
Pamukkale Üniversitesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Kınıklı, Denizli 20040
Öğrenci Yurtları Tüm Hakları Saklıdır